KUF kulturkafé

Pixi Ljunggren
Kulturentreprenör

Pixi är en målinriktad, envis och ganska modig person som brinner för att skapa möten och minnen för sig själv och andra. Pixi inspireras av och tycker om historier, hantverk, resor, musik, god mat, passionerade personer, latmaskar, naturen och saker med patina. Född i Borås men lever och lär, bor och är i Malmö sedan 2017.

2020
"
Året på Kulturprojektlinjen gav mig tid att fokusera och utvecklas som person och kulturentreprenör. Jag fick ett sammanhang, coaching, stöd och pepp ifrån lärare och andra eldsjälar i klassen.

Jag sökte till KPL för att unna mig tid till att fokusera på min dröm om att starta eget. Efter flera år av anställningar och hårt arbete på såväl stora kulturorganisationer som privatägda småföretag kände jag att det var dags att satsa fullt ut på mig själv och mitt drömprojekt: Ett kulturcafé,fyllt av spänning och mystik. Med noga utvalt hantverk, vällagad mat och unika scenframträdanden. Ett tryggt rum för återhämtning och inspiration. Projektet driver jag tillsammans med Ture, min sambo och partner in crime. Kuf är ett livslångt projekt som kommer att utvecklas i takt med oss själva. Vi gör det för alla de kreativa själar, ensamma hjältar och geniala lustigkurrar som finns där ute mitt bland oss men också för vår egenskull. Vi vill samla våra intressen och kunskaper på ett och samma ställe.

Under tiden på KPL har jag satt ord på våra visioner. Sökt finansiering, utvecklat en visuell identitet, gjort research,träffat andra som drivet eget, byggt en hemsida, fått byggstenar till att bli en bättre ledare, fått mer skinn på näsan och mycket mer. Nu återstår förverkligandet, vi är inte riktigt där ännu men jag skulle inte kunna vara mer förberedd.

På sidan av studierna på KPL har jag haft möjligheten att spendera mycket tid i min keramikverkstad och utveckla mina färdigheter för hantverket. Det har gjort att jag kunnat jobba både kreativt och administrativt under ett helt år, samt förena nytta med nöje!