Joykeeper

Malin Näslund
Musik

Malin Näslund och är musiker och låtskrivare. Har innan KPL pluggat musik i flera år, bland annat på Rocklinjen på Skurups folkhögskola samt två år på musiklärarprogrammet på musikhögskolan i Malmö. Huvudinstrument är elbas och hon frilansar en del som basist med olika band och artister m.m. Projektet som Malin arbetar mest med på KPL är sitt popband Joykeeper. 

2020
"
KPL har framförallt gett mig ett sammanhang för att syssla med kultur på ett seriöst och helhjärtat sätt. Det har varit väldigt roligt att träffa kulturarbetare som håller på med helt olika områden inom kultur, något som är nytt för mig som mest har vistats i musiksammanhang. Det har även varit väldigt givande att få en inblick i världen av stipendier, bidrag och fonder, och att få många konkreta tips på hur man ska tänka när man söker pengar.

Joykeeper är ett indiepopband som har funnits i sin nuvarande banduppsättning sedan sommaren 2018.Bandet består av Malin Näslund (sång och elbas), Simon Balvig (sång och gitarr), Anton Jaensson (synthar) och Linn Rampeltin (Drumpad och perkussion). Under 2019 släppte bandet singlarna The Age och Dreaming Of Life samt sin debut-EP TIDES via Septembernatt Records. 

Sommaren 2020 planerar bandet att spela in sitt debutalbum ´Pass Me The Feeling Stick´ på Tambourine Studios i Malmö. Med albumet vill bandet gestalta olika faser och känslotillstånd som tillhör ungdomen. Låtarna behandlar ämnen som förälskelse, identitetssökande samt pressen men också friheten i att ha många möjligheter. ”The Feeling Stick” är ett verktyg som man kan använda för att alla personer i en grupp ska få säga hur de känner. Med titeln vill Joykeeper uppmana till känsloutbyte och förmedla att det är viktigt att kunna be om hjälp om man behöver det. Man skulle kunna se albumet som en ung persons dagbok, öppen för alla att läsa och ta del av.

Joykeeper tar till vara på alla spontana musikaliska idéer och leker fram detaljrik och unik popmusik. Bandet experimenterar med melodiösa slingor, rytmiska idéer samt unison och okonstlad sång.