Tehara Media

Julián Quevedo
Musik/Dokumentärfilm/Spelfilm/Kulturentreprenör

Jag är en positiv person som drivs av att göra skillnad. Född och uppvuxen i Chile, flyttade till Sverige för 10 år sedan. Nu är jag 30 år gammal och har jobbat med film på olika sätt de senaste 5 åren. Min uppväxt präglades av aktivism då min mamma har varit engagerad i feminism sedan innan jag föddes. Jag har sedan en tidig ålder haft en stark drift om att föra människor samman och kanaliserar den driften genom filmpedagogik, filmskapande och medieaktivism.

2020
"
KPL har varit hjälpsamt på flera sätt. Jag har fått lära mig om kreativa processer, om samarbete, ledarskap, pedagogik, struktur, ekonomi och mer som jag inte minns just nu. Det är också lyxig att ha tre lärare (som är verksamma kulturutövare) som rådger en när en behöver det samt en hel klass att bolla idéer med.

Mitt huvudprojekt har varit att driva Tehara Media som är en mediaförening med fokus på nationella minoritetsfrågor.  

Vi började med fokus på romska frågor och ville verka för en bättre förståelse mellan romer och majoritetssamhället, att ge romer en egen röst i media och sedermera ett ökat inflytande i samhället. Nu har vi börjat samarbeta med olika nationella minoriteternas organisationer och har samma syfte fast numera för alla svenska nationella minoriteter.

Vi jobbar med filmvisning (en årlig romsk filmfestival i Malmö och enskilda filmvisningar), filmpedagogik (workshops och coachning) och filmproduktion (dokumentär, fiktion och videoreportage).  

Under tiden jag har gått KPL har jag utvecklat två kortfilmer och skulle ha spelat in en av dem i april men var tvungen att ställa in inspelningen på grund av Covid-19. Jag har också utvecklat tre filmworkshops samt börjat skriva en arvsfondsansökan till ett resurscentrum för media med fokus på nationella minoritets frågor.