OKTOBER

JËLLY
Soul / Debut Album

R&B/Soul artisten JËLLY,  Julia Nelly som hon egentligen heter, är Malmö Exilen som gör R&B på skånska. I slutet på 2017 kom debut-EP:n "Allting / Ingenting” som följdes av en slutsåld debutturné. Efter att ha tilldelats SKAP:s soul pris är hon nu aktuell med 2 kommande EP “SANNINGEN” och “STORM” som båda kommer att släppas för publiken under året 2021. Och sist men inte minst är hon nu äntligen igång med sitt debut Album “OKTOBER” som har skapats under året på KPL som kommer att släppas 2022.


2021
"
När vi går ner går vi tillsammans, när vi går upp går vi tillsammans, jag och mina har varandra, mina.

“Att uttrycka känslor var aldrig en självklarhet för mig, jag växte inte upp med bekvämligheten inom mig i  att veta hur man gjorde det utan att involvera frustration eller ilska. Förstå mig rätt, jag försökte, men i många år gjorde det oftast mer skada att tala ut istället för att hålla känslorna inne. i

Det var inte förrän många förstörda relationer senare som jag insåg att texterna och att kunna skriva var min superkraft, min väg fram i att få och kunna berätta precis hur jag kände utan att förstöra någon annan. 

Och när dagen som skulle komma att sätta prägel på resten utav mitt liv väl kom när jag äntligen fick ge ut min första låt, så talade responsen för sig själv. 

Jag kunde, äntligen uttrycka mig rätt och på mitt sätt, och bli förstådd. I musiken spelade ingen roll om man var arg, ledsen eller glad. Det fanns någon där ute som förstod. Och att få känna och se hur mina texter togs emot, hur texterna kunde få hjälpa en annan att inte känna sig så ensam.

- Det blev min anledning att fortsätta, för dom och för mig själv. 


När jag då insett att skrivandet var min superkraft så kom självklart en annan fråga upp, vem är jag, hur vill jag låta och vad vill jag förmedla. 

Och detta har varit anledningen till att jag nu 4 år senare har skapat dessa 3 EPs. Jag gjorde detta eftersom det gav mig utrymmet att utforska vad som är JËLLY, så att jag fick tiden att verkligen prova mig fram till vad som skulle vara JËLLY. 

Och det är den vägen som nu har tagit mig dit jag är idag efter alla dessa  års jagande på vem, hur och vad.  

Nu vet jag, och därför kände jag detta året att jag äntligen var redo att börja skapa mitt debutalbum, OKTOBER. 


OKTOBER, kommer att vara en svensk soul skiva som innehåller enormt mycket ärlighet, kärlek och samt hjärte kross. 

Den kommer att låta som allting som inspirerat mig sedan jag var liten, till allt det jag lärt mig på vägen. Jag ville skriva om kärleken jag har för mina, mina personer som alltid varit vid min sida. Hur det var att bli sjuk, hur det är att fortfarande vara sjuk. Skriva om hur enkelt det ibland är att ge upp, men hur starka vi alla är som fortfarande fortsätter, att drömma. Att hur drömmar är det viktigaste vi har, hur känslorna är det viktigaste vi har, hur att ha varandra är det viktigaste vi har. 


- Den är skapad för att få er att känna er mindre ensamma, mindre rädda och mer förstådda, att få er att bli glada, fundersamma och ledsna. Men framförallt den talar historier om mitt liv, era liv, våra liv

Jag sökte därför till KPL för att kunna få ett helt år på mig att endast fokusera och utforska hur detta albumet skulle låta, och vad jag ville säga och samt få lära mig utav utbildningens många lärdomar. Att kunna få göra det, och kunna skapa hela detta albumet utan att de vardagliga problemen skulle få komma emellan och distrahera mig. Och tack vare KPL är debutalbumet färdigställt, och för det kommer jag vara evigt tacksam.