Emma

Emma Andersson
Dokumentärfilm/spelfilm

Jag har tidigare pluggat filmlinjen på Skurups Folkhögskola där jag sedan tog mig vidare till KPL för att kunna fortsätta arbeta med allt från dokumentärt filmande till fiktion. Huvudsakligen är jag intresserad av filmfoto men tycker också det är spännande att skildra människors liv dokumentärt.

2020
"
KPL har gett mig möjligheten att starta och slutföra projekt som jag annars inte hade haft samma tid eller ekonomiska möjlighet att fullfölja. Jag har fått tips och råd på hur jag i framtiden ska kunna ta mig vidare i min karriär, och träffat fantastiska människor som inspirerat.

Under KPL har jag färdigställt min dokumentärfilm “Främling” som var min slutfilm när jag pluggade filmlinjen på Skurups Folkhögskola. 

Synopsis:
Med icke-dömande ögon försöker jag närma mig någon som en gång försvann ur mitt liv. Min pappa. Vem är han? Delar jag och min pappa samma bild av det som har varit? 

Jag har också startat ett dokumentärt projekt med Julia Ekelund som går under arbetsnamnet “Ravetanten”. Så här beskriver vi projektet:

“Vi har ofta en bestämd bild av hur gamla människor lever/bör leva. Vi vill visa en annan verklighet som man sällan ser och som ofta anses vara tabu. Stjärnan i filmen är Birgitta, 78, som delar med sig av sitt sätt att leva.”

Under min tid på KPL har jag också fotat filmen “Bastun” som har premiär på filmfestivalen Pixel 2020.

Regisserat har Olle Christian Meijer gjort, och så här beskriver han filmen:

“I Bastun händer det som aldrig i världshistorien tidigare hänt; Fyra äldre män pratar om sex och sina tankar kring ämnet på ett varsamt, respektfullt och självkritiskt sätt.”

Jag har också påbörjat postproduktionen av filmen “Inas Våning” som Hjalmar Ekström Wikander har regisserat och jag fotograferat.