Emilia

Emilia Ekman Larson
Dokumentärfilm/musikalfilm

Jag heter Emilia, är 25 år och gillar det mesta inom kultur. Jag har pluggat teater, konst & hantverk och film innan jag hamnade på KPL. Jag fick en filmkamera när jag fyllde 11 år och har sedan dess alltid dokumenterat och spelat in videodagböcker och vardagssketcher med min familj och med mina vänner. Just nu jobbar jag med två dokumentärer om två olika släktingar och skriver parallellt på min andra musikalfilm ihop med en annan manusförfattare."

2020
"
Det KPL har gett mig är ett sammanhang där jag fått möjlighet att utvecklas och våga tro mer på mig själv och se att jag kan mer än vad jag tror. Lärarna på KPL är helt underbara och kompletterar varandra fantastiskt bra och lyckas få dom mest tråkiga uppgifterna som tex att skriva en budget att faktiskt kännas rätt kul. Dessutom är dom ett bra stöd och har roliga och smarta lösningar på hur en kan överleva frilanslivet. Det är också en fantastisk miljö att vistas i, där alla är kämpande kulturarbetare som jobbar med helt olika projekt, men där vi kan lära oss av varandra och få feedback av andra än dom som håller på med precis samma sak som en själv, det har gett mig supermycket och har i mina klasskompisar dessutom funnit superfina nya vänner!

Under det här året på KPL har jag jobbat med tre olika projekt:

En dokumentärfilm som handlar om min kusin Sebbe som är ickebinär och transperson som dessutom har en intellektuell funktionsvariation och hens kamp att försöka hitta sig själv och sin plats i en dömande och oförstående värld.  

Min andra dokumentärfilm handlar om min farmor, Lisa Larson som är en folkkär keramiker som på äldre dagar blivit känd i Japan- trots att hon aldrig blir nöjd med något hon gör och påstår att hon bara har haft tur. Jag söker nu finansiering för filmen för att kunna slutföra den och förhoppningsvis kunna åka Transmongoliska järnvägen till Japan, där jag vill filma hennes utställning, produktion och fans.

Innan KPL gick jag filmlinjen på Skurups Folkhögskola och där gjorde jag som slutfilm en musikalfilm som heter Mensspread. Den handlar om att vara 14 år och längta efter att få mens. Den har under året på KPL visats på Filmbar och tävlar den 25 april 2020 på Pixelfilmfestival. Nu håller jag, tillsammans med en manusförfattare som heter Jesper Cederstrand på att skriva manus till en ny musikalfilm som jag ska regissera till hösten.